Uw buitenschilder in Zandvoort en omgeving

Buitenschilderwerken

Thuiskomen in een strak geschilderde woning is natuurlijk erg prettig. Een goed geschilderde woning, winkel of bedrijfspand geeft het de uitstraling die het verdient. Behalve dat een goed geschilderd pand er mooi uitziet, is kwalitatief schilderwerk vooral belangrijk voor een lange levensduur van gevels, kozijnen, deuren en ander timmerwerk.

Eens in de 4/5 jaar is het buitenschilderwerk toe aan een nauwkeurige inspectie. Uiteraard is de levensduur afhankelijk van de kwaliteit van het schilderwerk, maar ook spelen verschillende weersinvloeden een belangrijke rol.

Regelmatig het schilderwerk controleren, schoonmaken en onderhouden, verlengt de levensduur. Zo voorkomt u grotere schade en onnodige extra kosten. U kunt dit ook laten doen door middel van een onderhoudsplan.

Bloem schilderwerken detail

Heeft u vragen betreffende het schilderwerk van uw woning, winkel of bedrijfspand of wilt u een offerte laten opmaken? Neem dan gerust contact op! 

Na een vrijblijvende inspectie kan er gekozen worden voor een totaal renovatie van het schilderwerk of bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt van de schrale en liggende delen.
Natuurlijk kan er ook geschilderd worden voor een nieuwe kleur en uitstraling van uw woning, winkel of bedrijfspand.

Verfsysteem

Ten eerste is er gezond, droog, constructief goed hout nodig om een verfsysteem op te zetten. Vervolgens wordt het systeem opgebouwd met een grondverf als eerste laag op kaal houtwerk, dit voor de hechting. Als tweede laag wordt een voorlak opgezet om laagdikte te creëren en als basis voor de aflak. De hoog- of zijdeglans aflak laag als derde maakt het systeem duurzaam en weersbestendig. Tussendoor worden gaten, barsten en scheuren met een 2 componenten epoxyplamuur of kit gedicht, zodat er geen vocht meer kan binnendringen.

Eens in de 4/5 jaar is uw schilderwerk toe aan een inspectie, om te bepalen hoe het verfsysteem ervoor staat. Vanaf daar kan bepaald worden welke werkzaamheden er nodig zijn om het verfsysteem weer up to date te krijgen. De ene keer is een complete renovatie nodig, de andere keer alleen licht opschuren, voorlakken en aflakken van liggende delen.

Voor gevelwerk geldt in principe hetzelfde. Ten eerste is er een gezonde droge muur nodig om een verfsysteem op te zetten. Een gevel is in twee lagen af te schilderen, ten eerste een grondlatex voor de hechting en een duurzame buitenlatex als afwerklaag. Reeds geschilderde gevels worden ruimschoots schoon en/of kaal gespoten om losse verf te verwijderen en om het zout uit de gevel te spoelen.

N.b. Geregeld schilderwerk schoonmaken verlengd de levensduur van uw schilderwerk.

Recente Projecten

Wat klanten zeggen

Dank je wel voor het prachtige schilderwerk!! Alles ziet er prima uit! Ben reuze blij met je en zie je graag terug voor meer schilderwerk!
Caroline
Zandvoort
Hans; harde werker die geen genoegen neemt met half werk! Zeer nette en efficiënte schilder die goed meedenkt met de situatie.
Ray
Bakkum
Hans heeft bij ons de portiek en keuken (deuren/frontjes) een nieuwe look gegeven. Super strak en weer als nieuw! Erg leuk om op deze wijze je keuken weer nieuw leven in te blazen! We zijn enorm blij met het resultaat!
Gerhard
Zandvoort
Hans heeft bij ons alle kozijnen afgekrabd en geschilderd en tevens de keukenkastjes geschilderd! De muren en plafonds heeft hij gespoten. Vooral zijn informatie vond ik heel fijn. We zijn heel erg blij met hem en zijn werk!
Johan
Zandvoort
We zijn heel tevreden over de hoge kwaliteit van het schilderwerk. Hans denkt goed mee en heeft goede ideeën. Aanbevolen!
Nienke
Zandvoort